Hvordan foregår undervisningen

Som nyt medlem starter du på begynderholdet (skøjteskolen), hvis du er under 10 år gammel. Er du over 10 år gammel, vurderer trænerne, om det er mest hensigtsmæssigt for dig at starte på Skøjteskolen eller FunSkate Teens holdet.

På disse hold trænes de grundlæggende færdigheder i at løbe på skøjter.

Begge hold ledes af en træner eller hjælpetræner, som er uddannede i at undervise i kunstskøjteløb på begynderniveau.

Efterhånden som du bliver dygtigere, vil du blive rykket op på næste hold. Oprykning til nyt hold er baseret på klubmærkesystemet - se menupunktet "Træning" -  "Klubmærker" for at læse mere om klubmærker.

Hvad skal man bruge af udstyr?

Til at begynde med kan du leje skøjter i klubben, men når du bliver dygtigere og er sikker på, at du vil fortsætte med kunstskøjteløb, anbefaler vi, at du køber dine egne. Skøjter til løb i klubben er af en anden type, end dem man køber i sportsbutikker og varehuse. De er stivere i støvlen og har også en mere professionel klinge.

Hvis du skal købe egne skøjter, kan du rådføre dig med en af trænerne, så du er sikker på at få de rigtige. Der kan også være ældre løbere, som har nogle til salg. Du må også meget gerne henvende dig til en fra bestyrelsen, som så vil hjælpe dig videre

Herudover skal du bruge et par handsker og tøj, som du kan bevæge dig i. Bukser og bluser skal helst sidde forholdsvist tæt til kroppen, så træneren kan se, om du strækker arme og ben på den rigtige måde. Cowboybukser anbefales ikke, da de ikke giver tilstrækkelig bevægelsesfrihed. Der er også ofte ældre løbere, der har skøjtekjoler og -dragter til salg.

Har du langt hår, skal det sættes op for at forhindre, at håret kommer i øjnene under træning.

Vojens Skøjteklub | Træningssted. SE Arena Vojens, 6500 Vojens  | Tlf.: 22230590